Werkwijze: Een gerichte en precieze methode!

Het gebruik van pesticiden was lange tijd de meest gebruikte methode om ratten te bestrijden. Maar sinds 1 januari 2023 is het gebruik van pesticiden in Nederland verboden bij wet. Gelukkig zijn er alternatieven die niet alleen effectief zijn, maar ook veilig voor mens en dier.
Bij rattenbestrijding zonder pesticiden wordt gebruikgemaakt van een combinatie van technologie en vaardigheden om de rattenpopulatie op een effectieve en humane manier te verminderen.

Een gerichte en precieze methode

Een van de meest effectieve methodes om ratten te bestrijden is door middel van een warmtebeeldcamera en persluchtgeweer met demper. Met deze technologie kunnen ratten worden opgespoord in hun schuilplaatsen, waardoor het gemakkelijker is om ze te lokaliseren en te
elimineren. Bovendien is het ook een meer precieze methode dan traditionele rattenbestrijding.

Ik als professionele rattenjager en gediplomeerd SvR (Schietvaardigheid voor Rattenjager) kunnen deze methode succesvol toepassen. Door de gerichte aanpak ontstaat er geen schade aan de omgeving en worden andere dieren niet getroffen. Daarnaast is het ook een snelle methode die zeer effectief is in het verminderen van de rattenpopulatie.

De 4 stappen van rattenbestrijding zonder pesticiden

Stap 1: Inspectie
Ik voer een inspectie uit om te bepalen waar de ratten zich bevinden en hoe groot de plaag is. Dit gebeurt door middel van een warmtebeeldcamera. Hiermee kunnen we precies zien waar de ratten zich bevinden en waar ze zich verstoppen.

Stap 2: Vaststellen van de beste methode
Op basis van de inspectie bepaal ik welke methode het meest effectief is om de ratten te bestrijden. Bijvoorbeeld door middel van het persluchtgeweer met demper.

Stap 3: Uitvoeren van de bestrijding
Vervolgens ga ik aan de slag met het bestrijden van de ratten. Dit gebeurt door het gericht afschieten van de ratten met het persluchtgeweer. Het voordeel van deze methode is dat het erg nauwkeurig is, zodat er geen schade ontstaat aan de omgeving en andere dieren niet worden getroffen.

Stap 4: Preventie
Nadat de ratten zijn bestreden, is het belangrijk om maatregelen te treffen om te voorkomen dat de ratten terugkeren. Gaten en kieren dienen gedicht te worden en voedsel moet op een veilige manier worden opgeslagen.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is preventie een belangrijk aspect van rattenbestrijding. Door preventieve maatregelen te nemen, kan worden voorkomen dat er überhaupt een rattenplaag ontstaat. 
 
Door te kiezen voor een professionele en ervaren rattenbestrijder, kun je er zeker van zijn dat jouw rattenprobleem snel en effectief wordt aangepakt, zonder dat er schade aan jouw omgeving ontstaat.

Direct starten met ratten bestrijding? Mail, bel of app naar 0653114165

Contactgegevens

E-mail: info@rattenjagerruud.nl

Tel: 06 5311 4165

Bedrijfsinformatie

Ruud Liethof

Ringoven 5
6916LA Tolkamer 

KvK: 89979435
SvR licentie

Door te kiezen voor een professionele en ervaren rattenbestrijder, kun je er zeker van zijn dat jouw rattenprobleem snel en effectief wordt aangepakt, zonder dat er schade aan jouw omgeving ontstaat.
Stuur een mail of whats app bericht
Hoe kunnen wij u helpen? info@rattenjagerruud.nl

Chat met ons op WhatsApp
Close and go back to page